Antena 3 CNN Actualitate Justiție Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, trimis în judecată de DNA în dosarul "Amanta"

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, trimis în judecată de DNA în dosarul "Amanta"

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis în judecată zilele trecute pe primarul municipiului Botoşani.

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, trimis în judecată de DNA în dosarul "Amanta"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Dana Musceleanu    |    08 Mai 2024   •   15:53

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei,  va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Aflat sub control judiciar, Cosmin Andrei este suspectat că, pe 25 august 2021, ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei unei candidate la postul de "consilier clasa I, grad profesional superior" scos la concurs de instituţia pe care o conducea. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul şi ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

Persoana care a fost beneficiara acestor favoruri este fosta amantă a primarului din Botoșani, aspect confirmat inclusiv de fostul soț al femeii, care a avut și un rol important în ancheta derulată de procurorii DNA Suceava.

Cosmin Andrei este candidat din partea PSD pentru un nou mandat de primar al municipiului Botoșani. În cazul în care va câștiga alegerile și va fi condamnat, el își va pierde funcția.

×
Subiecte în articol: Botoșani Cosmin Andrei
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close